
Doma v Brdih od leta 1710
Družina Gašparin ima bogato zgodovino vinarstva in gostoljubnosti, ki sega nazaj v leto 1740, ko je Blaž Gašparin, znan briški notar tistega časa, upravljal več kolenskih kmetij. V teh generacijah se je strast do gojenja vinske trte prenašala iz roda v rod.
Nadaljevanje te prelepe dediščine vinarstva in gostoljubja sta prevzela Boris in Maruška Gašparin leta 1970. Skupaj z Maruškinim očetom, Silverijem Vugo, sta si zastavila cilj ustvariti vina, katera bi izstopala, avtorska in z jasno filozofijo: manj je več.
To filozofijo sta leta 2004 nadaljevala Tadej in Taras Gašparin, sinova Borisa in Maruške Gašparin. Skupaj z dedkom Silverijem sta začela obdelovati nove vinograde, saj sta imela jasno vizijo. Pridelava klasične metode s sekundarno fermentacijo na briških tleh.
Leta 2006 je Silverij Vuga preminil, v njegov spomin pa sta Taras in Tadej celotno ime vinske kleti posvetila dedku Silveriju. Tako sta ustvarila blagovno znamko penin in vin z imenom Silveri.
Danes brata Gašparin skupaj z ekipo živita v sedanjosti, a ohranjata spoštovanje do preteklosti.
V njunih peninah in vinih, ki so plod skrbnega in ljubečega negovanja vinogradov, lahko začutimo njihovo filozofijo in ideje, ki jim sledijo.
Zgodovina, spomini in tradicija predstavljajo referenčne točke in trdno podlago za sedanjost, ki dan za dnem gradi prihodnost.
DEGUSTACIJA PENIN IN VIN
Zaradi našega edinstvenega pristopa nudimo vinske degustacije samo ob rezervaciji. Degustacije se vršijo na posesti Pikolove Jezerske Vasice.
+386 5 33 45 23, silveri@silveri.si
Po dogovoru možne degustacijske večerje ali kosila. Minimalno število gostov: 10.
(Obvezna rezervacija)
PONEDELJEK - SOBOTA
Degustacije: 13.00 - 18.00
Nakup vina: 9.00 - 18.00
SILVERI DEGUSTACIJA
Strokovno vodena degustacija vin Silveri
Doživite vrhunsko vinsko izkušnjo pod vodstvom bratov Gašparin, lastnikov in vinarjev posestva Silveri. Degustacija vključuje pokušino celotne linije od priznanih penin pridelanih po klasični metodi in mirnih vin do znamenite rdeče zvrsti Rdeči Tenor, ob spremljavi premišljeno izbranih prigrizkov – domače salame ali pršuta, izbranih sirov, oliv in drugih lokalnih dobrot.
Cena: 55 € na osebo
Dodatna ponudba:
Za še bolj celovito kulinarično doživetje lahko degustaciji dodate Pikolov znameniti carpaccio jadranskega brancina, mariniran v treh citrusih, obogaten z granatnim jabolkom in prelit s kostanjevim medom.
Na voljo kot doplačilo k degustaciji.